Gıda Teknolojisi

Gıda İşleme Bölümü Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunun bir bölümü olarak 2008 yılında kurulmuştur. 2008-2009 eğitim-öğretim döneminde öğrenime başlamıştır.
Gıda Teknolojisi Programından mezun olan öğrenciler 'Gıda Teknikeri' ünvanını kazanırlar.

Gıda Teknolojisi Programına, Meslek liselerinin ilgili bölümlerinden sınavsız geçiş ve ÖSYM sınavında MF puanı ile kayıt gerçekleşmektedir. Mersin Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. İlgili yüksekokul/fakülte/enstitü yönetim kurulu tarafından ders içeriğinin onaylanması ve süresi içinde başvurulması durumunda öğrenciler, derslerden muaf tutulacaktır. Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmelidir.
Bu programda iki yıllık ön lisans düzeyinde teorik ve uygulama ağırlıklı eğitim verilmektedir. Her türlü gıda üretimi yapan küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerde, hammaddeden son ürüne kadar üretimin ve kalite kontrolünün her aşamasında ve görev yapabilecek gerekli ara teknik eleman yetiştirilmektedir. Program mezunları gıda sanayinin üretim, pazarlama, araştırma-geliştirme, yönetim gibi değişik alanlarında iş olanağı bulabilmektedir. Ayrıca KPSS’den gereken puanı almaları durumunda kamu kurum ve kuruluşlarında da çalışabilmektedirler.
YÖK'ün ilgili mevzuatı doğrultusunda yatay ve dikey geçiş yapılır. Mezun öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavına girerek Mühendislik Fakültelerinin Gıda Mühendisliği Bölümlerine veya Beslenme ve Diyetetik Bölümlerine dikey geçiş yapabilmektedirler.
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli “Ders Öğretim Planı”nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.

Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek. Bölümde 6 öğretim elemanı görev yapmaktadır. Öğrenciler, Meyve-Sebze Teknolojisi, Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Bitkisel Yağ Teknolojisi, Tahıl Teknolojisi ve Süt Teknolojisi gibi teknoloji derslerini bu alanlarda üretim yapan işletmelerden almaktadırlar.

  •   GENEL
    •   İletişim
  • Birim Adres:
    Çiftlikköy Kampusu, 33343 Yenişehir/Mersin
  • Birim Sekreterlik Tel:
    +90 6715 6772 / 6772
  • Birim Sekreterlik Faks:
    +90 3610041