Gıda İşleme Bölümü

Genel bilgiler
Gıda İşleme Bölümü Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun bir bölümü olarak 2008 yılında kurulmuştur. 2008-2009 eğitim-öğretim döneminde öğrenime başlamıştır. Gıda Teknolojisi programından Ön Lisans derecesinde mezun olan öğrenciler “Gıda Teknikeri” unvanını kazanırlar. Gıda Teknolojisi Programına, Meslek liselerinin ilgili bölümlerinden sınavsız geçiş ile “Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi” (ÖSYM) sınavında MF puanı ile kayıt gerçekleşmektedir.
Bu programda iki yıllık ön lisans düzeyinde teorik ve uygulama ağırlıklı eğitim verilmektedir. Her türlü gıda üretimi yapan küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerde, hammaddeden son ürüne kadar üretimin ve kalite kontrolünün her aşamasında görev yapabilecek gerekli ara teknik eleman yetiştirilmektedir.
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenci mezun olur.Ayrıca, Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK'ün) ilgili mevzuatı doğrultusunda yatay ve dikey geçiş yapabilirler.
Program mezunları kamu kurum ve kuruluşları ile gıda sanayinin üretim, pazarlama, araştırma-geliştirme, yönetim gibi değişik alanlarında iş olanağı bulabilmektedir.